jo MATEIXA

Explicar-se un mateix? No és gens fàcil!

Sóc més del que explico ( als curriculums només expliquem el què fem no el què som) i sóc menys del què pot semblar a primera vista ( els currículums sempre expliquen la part feliç de tothom i no que en ocasions ens sentim sols, o que ens agradaria visitar un amic que viu lluny o que ens costa quedar amb les amigues…), però va, us escric algunes de les coses del què he fet fins ara…( algunes)…

Vaig estudiar art dramàtic a l’Institut del teatre (1996-2000).
Vaig començar a escriure contes curts i a apedaçar-los uns amb els altres fins a configurar espectacles de petit format.
Acompanyada d’algun objecte senzill, del gest i de la veu, explico histories inventades, -algunes per
mi , algunes per algú altre-, mig capgirades, retallades, sacsejades i enganxades, fent espectacles de petit format, amb un fil conductor des del principi fins la fi, que expliquen el que no esperem que
s’expliqui.
Actualment, treballo pel consorci d’educació de Barcelona recorrent les escoles de la ciutat. De fa dotze anys també visito les escoles de Sant Cugat amb el pla de dinamització portant històries a les escoles.
Col.laboro en diferents projectes del consorci de biblioteques de Barcelona ( hora del conte, tovets, nascuts per llegit, espectacle de petit format…),
He escrit l’audio guia per nens/es del museu d’ història de la Ciutat de Barcelona i del Museu Monsetir de Pedralbes i n’he fet la locució.
Recorro les biblioteques de diferents municipis de Catalunya, escoles, museus, cases particulars…
També faig d’actriu a « mal de closca », obra de titelles i objectes de la companyia Farrés Brothers des del 2008.

Compaginant espectacles petits que faig jo mateixa, amb la docència. Professora de teatre en escoles de Barcelona ( Súnion i Virolai com a destacats).

També impartint classes d’eines i recursos per explicar contes a bibliotecàries ( Diputació de Barcelona); també per estudiants de Magisteri de Vic i de l’Autònoma.

No sé…què més voleu saber?