jo MATEIXA

Explicar-se un mateix? No Ă©s gens fĂ cil!

SĂłc mĂ©s del que explico ( als currĂ­culums nomĂ©s expliquem el què fem no el què som) i sĂłc menys del què pot semblar a primera vista ( els currĂ­culums sempre expliquen la part feliç de tothom i no que en ocasions ens sentim sols, o que ens agradaria visitar un amic que viu lluny o que ens costa quedar amb les amigues…), però va, us escric algunes de les coses del què he fet fins ara…( algunes)…

Vaig estudiar art dramàtic a l’Institut del teatre (1996-2000).
Vaig començar a escriure contes curts i a apedaçar-los uns amb els altres fins a configurar espectacles de petit format.
Acompanyada d’algun objecte senzill, del gest i de la veu, explico histories inventades, -algunes per
mi , algunes per algĂş altre-, mig capgirades, retallades, sacsejades i enganxades, fent espectacles de petit format, amb un fil conductor des del principi fins la fi, que expliquen el que no esperem que
s’expliqui.

La feina mĂ©s nova que faig Ă©s que fa uns quatre anys, dono classes a la facultat d’educaciĂł de la Universitat de Barcelona. Intento apropar la literatura a les estudiants de magisteri ensenyant-los el poc que sĂ©.
De fa molts anys que treballo pel consorci d’educaciĂł de Barcelona recorrent les escoles de la ciutat. En visito moltissimes, i m’encanta. De fa dotze anys tambĂ© visito les escoles de Sant Cugat amb el pla de dinamitzaciĂł portant històries a les escoles.
Col.laboro en diferents projectes del consorci de biblioteques de Barcelona ( hora del conte, tovets, nascuts per llegit, espectacle de petit format…),
He escrit l’audio guia per nens/es del museu d’ història de la Ciutat de Barcelona i del Museu Monsetir de Pedralbes i n’he fet la locuciĂł.
Recorro les biblioteques de diferents municipis de Catalunya, moltes escoles, alguns museus, poques cases particulars…
TambĂ© faig d’actriu a « mal de closca », obra de titelles i objectes de la companyia FarrĂ©s Brothers des del 2008. Si no l’heu vista, us la recomano.

Compaginant espectacles petits que faig jo mateixa, amb la docència. Vaig treballar molt anys donant classes de teatre en escoles de Barcelona ( Súnion i Virolai com a destacats).

TambĂ© impartint classes d’eines i recursos per explicar contes a bibliotecĂ ries ( DiputaciĂł de Barcelona); tambĂ© puntualment per estudiants de Magisteri de Vic i de l’Autònoma.

M’ho faig una mica tot jo, escric el què vull dir, invento com ho dirĂ©, imagino un espai, un vestuari,,,i assajo al menjador de casa. A vegades encarrego material als experts i a vegades, demano favor als amics perquè em componguin una musiqueta o em construeixin una caixa.

No sĂ©…què mĂ©s voleu saber?

Que… m’agrada cosir, cuinar macarrons, m’agrada xerrar i escoltar, escoltar mĂşsica trista, llegir novel.la juvenil, veure sortir el sol des del meu poble, fer pessigolles als meus fills, acariciar el gos….